Bad,  Interiør

Valgets kval på badet

Følelsen sitter mye i valg av farger og materialvalg på vegger og gulv. 

Velger du å la alle baderommets vegger gå i samme tone kan du skape en personlig følelse ved å variere størrelsen på flisene samt mikse både blanke og matte materialer. 

Du kan også velge en avvikende farge på fugemassen på en eller flere vegger. Eller hvorfor ikke blande inn et helt annet material,  som et trepanel? 

Å pusse opp badet er både dyrt og tidkrevende og vårt beste tips til deg er at du velger farger og materialer som er tidløse og holder god kvalitet. Her tenker vi spesielt på flislegging, toalett og servanter. 

La oss ta fliser til bad, husk at du skal kunne leve med flisene du har plukket ut i kanskje 20 år, velg farger som er tidløse. For å sette ditt eget preg på baderommet kan du velge fargerike matter, håndklær og tilbehør som er billigere og enkelt kan byttes om du blir lei.

Har du et lite bad, må du tenke kreative og bruke høyden for å skape romfølelse, å bytte ut badekaret med dusj er kanskje den enkleste måten å forandre ditt baderom til et større rom med nye muligheter. 

De fleste baderom er et lite areale og det er derfor relativt enkelt å teste dine interiør design ferdigheter. Prøv et nytt fargeskjema eller nye bade-romsartikler i et spennende materiale og du har ett nytt bad på 1-2-3.

Et gjennomsnitts baderom er ikke på mer enn seks, åtte, ti kvadratmeter. Det gjelder å utnytte plassen i forhold til hva du ønsker at rommet skal inneholde. Alt ligger nemlig til rette for å kombinere alle faste og løsere innredninger. Det gjelder nye leiligheter og det gjelder eldre bad som pusses opp.

Teknologi er en annen het trend i baderommet, hva med digitale temperaturmålere, flatskjerm i badekaret, innebygde høytalere eller toalett som vasker og føner deg i baken? Her er det masse spennende løsninger som stadig fornyes.

Når alt kommer til alt er det viktigste at du velger en stil du er fornøyd uavhengig av trender og at jobben er fagmessig utført i tråd med gjeldende standarder slik at du kan nyte av ditt nye baderom i mange gode år.

Vi går fra en romantisk til en moderne tolkning av naturen. Produktene skal være nyttige og behovet for samspill mellom naturens ressurser og forbruk melder seg. 

Ærlig arbeid, jord under neglene og hagearbeid blir verdsatt som en del av det gode liv. Naturens små unøyaktigheter hylles i vakre formasjoner og naturen blir synlig i detaljene. 

Fargepaletten henter informasjon fra naturens vakre kulører i nyansene lys gul, blå, brun og et antall valører av grønt. Fargebruken har et nordisk preg og benyttes som vitaminer til den grå og hvite skalaen som fungerer som et bakteppe for de kulørte tonene.

Stylistens trendtips

Ubehandlet furu og tresorter er naturlige elementer for materialbruken til denne stilen. Hamp, strikk og lin er eksempler på materialer i kontrast til betong, stein og jord. Samspillet danner en harmonisk atmosfære.

Som alltid går det på fargevalg. Det bør du tenke på allerede når produktene til gulv og vegger velges. Noen foretrekker fortsatt et malingsystem spesielt for våtrom, andre velger vinyl på både gulv og vegg, men først og fremst går det nå i keramiske fliser.

Velge farge og stil på flisene samtidig som du har tankene på baderomsmøbler og vvs-utstyr, ja selv på tekstiler. Produsentene er nå veldig opptatt av å vise nettopp de helhetlige løsninger i sine presentasjoner.

I tillegg til gulv- og veggløsninger skal det inn en hel del annet i det forholdsvis lille rommet: Servant, toalett, dusjløsning/badekar, overskap, underskap, speil og lyssetting – et helt utvalg baderomsløsninger. 

Vel så viktig som material- og fargevalg er det med en effektiv plassutnyttelse. Produsenter leverer ofte løsninger som er fleksible; de kan settes sammen etter behov.

Snakk med fagfolk, ta deg en tur til en rørleggerbedrift eller baderomsbutikk.