Dekor,  Hus,  Interiør,  Trend,  Uteplasser

Se arkitekt Mads Møllers private bolig

Her er det ingen tvil om at det har vært kreative krefter på spill i huset, som har blitt utvidet hele fire ganger. Arkitektens hjem blander seg med åsside og skog

Bygget i 1969, men utvidet i 1978, 1992, 2001 og 2009. Det ser ut til at arkitekten bare fortsatte å få ideer som måtte settes ut i livet i sitt hjem i skråningen i Egå, Danmark. Arkitekt Mads Møller, sønn av den legendarisk arkitekt C.F. Møller, designet og bygget sitt drømmehus, som gjennom årene ble et verksted for mange kreative ideer og utvidelser.

Også i sitt faglige arbeid var Mads Møller aktiv til den siste som partner i arkitektfirmaet C.F. Møller. Listen over hans arkitektoniske kreativitet er lang og inneholder store prosjekter i Danmark og utlandet. utvidelse av Aarhus Universitet, Ravnsbjergkirken og DRs avdeling i Aarhus, felt i Ørestaden og Maersk-bygningen, en forlengelse av Panum-komplekset i Nørrebro i København.

Det opprinnelige huset fra 1969 har over tid blitt beplantet med frodige planter, mose og busker, og har dermed blitt en del av de vakre omgivelsene.

Utvidet fire ganger

De mange utvidelsene av Mads Møllers private hjem er imidlertid ikke uten mål og mening, siden både tak og fasader er tenkt ut fra et bærekraftig mål og med stor respekt for de vakre omgivelsene. Det opprinnelige huset i in situ-betong har over tid blitt plantet med sukkulenter, moser og planter som vitner om at natur og omgivelser har blitt utnyttet fullt ut.

Huset på 309 kvadratmeter er bygget inn i skråningen og med naturlige platåer og terrasser som går nedover bakken har det vært åpenbare plasser for to nye hus; et studio og et pensjonat. Fasadene til de to nye bygningene er dekket av ubehandlede planker av lerk, som over tid vil ha samme rå utseende som det opprinnelige huset og bakken.

På kontoret er mange av Mads Møllers kreative ideer om drømmehuset blitt til. Det henger mye spennende inspirasjon på veggene, og det er mye å bli inspirert av. Det trenger ikke alltid være ren symmetri mellom plakater og bilder.

Høye tak

Det er ikke bare i arkitektens kreative prosess at det er et høyt tak. Også i det tilstøtende arbeidsrommet er det en full 3,5 meters høyde til taket og dagslyset og utsikten er tatt hensyn til. Veggene er dekket med bjerkefiner delt inn i felt som inngår i fargesammensetninger.

Stilen på hboligen er på alle måter personlig og koselig, noe som reflekterer en eier som levde i harmoni med sitt hjem og de naturlige rike omgivelsene.

Arkitekt: Mads Møller / arkitektfirma C.F. Moller